Udgivet i 1 kommentar

Har du også svært ved forhold?

De fleste mennesker har en eller anden form for dysfunktion og i mange tilfælde kan det være godt at arbejde med den. For tiden oplever jeg den trend, at det er umoderne at kikke på sin fortid for at forstå nutiden. Præmissen lader til at være, at det bliver for selvoptaget at bore i barndommen og påføre forældre skyld.
Men det handler ikke om skyld eller selvoptagethed. Det handler om at kunne forstå vores adfærd og mønstre så vi kan lave dem om. Adfærd der blev indlært og gav mening som barn, giver ikke nødvendigvis mening som voksen. Forældre er blot mennesker, der af fuldkommen åbenlyse årsager selvfølgelig viderebringer deres egen ubevidste dysfunktion til næste generation.
Det er virkelig hårdt arbejde at rydde op i og ikke anbefalelsesværdigt at gøre alene. Jeg anbefaler 12-trinsfællesskaber,  hvor ACA netop handler om at komme fra noget dysfunktionelt, men har man en afhængighed er det vigtigt at få set på den først. Kik listen igennem og se om der måske er en gruppe du føler dig tiltrukket af.

Mest kendt er Anonyme Alkoholikere, men der findes også fx

Al-Anon Pårørende til alkoholikere (hjemmeside pt ude af funktion)

ACA -Adult Children of Alcoholics (Voksne Børn af Alkoholikere og andre dysfunktionelle familier)

Anonyme Gamblere Anonyme Ludomaner

Recovering Couples Anonymous (Anonyme Dysfunktionelle Par)

Anonyme Overspisere

Anonyme sexafhængige

Anonyme Kærlighedsafhængige

Anonyme Sex og Kærlighedsafhængige Inklusiv folk med såkaldt anoreksi, altså svært ved overhoved at være i forhold eller have sex.

Anonyme Medafhængige

Anonyme Narkomaner

Anonyme Hashmisbrugere

Anonyme Pårørende til Narkomaner

Anonyme Kunstnere

Anonyme Underearners

 

Fælles for alle er, at der findes tjeklister med en selvtest, hvor man kan undersøge om man føler at man hører til i fællesskabet. Alle fællesskaberne er gratis (der doneres helt frivilligt lidt til fx kaffe og te) og fungerer med hjælp af møder, tekster og netværk. Der er ingen politisk, religiøs eller anden agenda. Kun ønsket om at komme sig sammen med andre der har samme problematikker. Ingen er mere værd end andre, der er ingen autoritet ud over ens egen personlige højere magt, som man selv definerer den. Man kan godt deltage selvom man er inkarneret ateist, blot skal man være villig til at se på muligheden for, at der findes en kraft og styrke større end vores egen.

1 tanke om “Har du også svært ved forhold?

  1. […] Lider du af medafhængighed kan du få hjælp i tolvtrinsgrupperne som er listet op i indlægget Har du også svært ved forhold? […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.